Ontdek de kracht van Imaginaire Exposure en Exposure in Vivo bij PTSS, rekening houdend met culturele aspecten
Ben je een therapeut die zijn kennis en vaardigheden wil uitbreiden met effectieve technieken voor PTSS-behandeling? Deze tweedaagse cursus “Imaginaire exposure en exposure in vivo bij PTSS” bied je de unieke kans om imaginaire exposure en exposure in vivo effectief te integreren in je dagelijkse praktijk. Exposuretherapieën kunnen je helpen om je cliënten te ondersteunen, hun angst te verminderen en hun algehele welzijn te verbeteren.
Waarom deze cursus?
We horen veel over de effectiviteit van exposuretherapieën, maar hoe werken imaginaire exposure (IE) en exposure in vivo (EV) precies? Hoe pas je deze technieken effectief toe bij verschillende doelgroepen, en hoe houd je rekening met culturele achtergrond, zoals bij allochtone volwassenen en vluchtelingen? En wat zijn de nieuwste inzichten en praktische toepassingen binnen deze behandelmethoden? Deze cursus geeft je de praktische tools en kennis om met vertrouwen imaginaire exposure en exposure in vivo toe te passen bij je cliënten met PTSS.
Wat kun je verwachten?
In deze tweedaagse cursus leer je alles wat je moet weten over imaginaire exposure en exposure in vivo. De cursus biedt een mix van theoretische uitleg, praktijkoefeningen, demonstraties en video’s. Je leert hoe je deze technieken kunt inzetten bij volwassenen met PTSS en hoe je rekening kunt houden met culturele aspecten, dissociatie en angstregulatie. De cursus is interactief en biedt volop gelegenheid voor oefening en feedback.
Wat leer je?
Dag 1:
Dag 2:
Wat kan je na afloop van de cursus?
Voor wie is deze cursus?
De cursus is bedoeld voor therapeuten die zich willen bekwamen in het gebruik van imaginaire exposure. Basiskennis van cognitieve gedragstherapie (100 uur VGCt basiscursus) wordt verondersteld.
Hoe volg je de cursus?
De cursus bestaat uit twee dagen van zes uur per dag, exclusief pauzes. Je krijgt een mix van presentaties, demonstraties, rollenspellen en praktijkopdrachten. Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat, mits je 100% aanwezig bent geweest, de kennistoets hebt behaald en de praktijkopdrachten hebt voltooid.
Wie zijn de docenten?
Birgit Booij is als klinisch psycholoog verbonden aan PsyQ Eindhoven en aan eigen praktijk PPBB.
Ze is gespecialiseerd in de behandeling van volwassenen met angststoornissen, trauma- en stressorgerelateerde stoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. Ze heeft met diverse doelgroepen gewerkt, waaronder mensen met een verstandelijke beperking, met ernstige psychiatrische aandoeningen, eetstoornissen en neurobiologische ontwikkelingsstoornissen. Binnen PsyQ Eindhoven heeft ze een ambulant intensief trauma traject opgestart, waarbij sinds 2024 de inzet van Virtual Reality is toegevoegd. Ze is sinds 2012 supervisor cognitieve gedragstherapie bij de VGCt® en sinds 2023 supervisor EMDR (VEN) en schematherapie (VSt).
Linkedin profiel
Dana Sofi is als klinisch psycholoog verbonden aan PsyQ Tilburg, onderdeel van de Parnassiagroep. Hij is gespecialiseerd in de behandeling van volwassenen met angststoornissen, stemmingsstoornissen, trauma- en stressorgerelateerde stoornissen, persoonlijkheids-stoornissen en culturele psychiatrie. Hij heeft met diverse doelgroepen gewerkt, waaronder mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen, met neurobiologische ontwikkelingsstoornissen en met vluchtelingen. Hij heeft meerdere klinische en ambulante intensieve trajecten opgezet, bijv. bij het Psychotrauma Centrum Zuid Nederland en bij PsyQ Tilburg/Eindhoven. Daarnaast heeft hij onderzoek gedaan naar traumabehandeling bij veteranen en vluchtelingen en geeft hij les en supervisie omtrent (transculturele) diagnostiek en behandeling.
Linkedin profiel
Voor meer informatie en inschrijvingen
Data: Zaterdag 2 en 30 november 2024.
Locatie: Eindhoven nabij centraal station.
Data 2025 en locatie worden nog bepaald. Ook wordt een online cursus gepland.
De investering voor deze cursus bedraagt €525.
Accreditatie voor 12 punten is toegekend door de VGCT.
Voor meer informatie en inschrijvingen kun je contact opnemen via info@ppbb.eu.