Skip to content
Menu

Behandeling

 

Volwassenen vanaf 18 tot ongeveer 65 jaar kunnen terecht in mijn praktijk.

Alvorens de behandeling gestart kan worden zal een intakegesprek plaatsvinden.  Voor dit gesprek heeft u een aanmeldformulier ingevuld en naar mij teruggestuurd en (online) vragenlijsten ingevuld. Dit alles om de intakeprocedure te verkorten en zo snel mogelijk te starten met de behandeling.

Na het intakegesprek wordt eerst het behandelplan met u doorgenomen. In het behandelplan staan alle gegevens die u heeft aangereikt en er staat een voorlopige diagnose in met een plan van aanpak.

 

Werkwijze

Mijn werkwijze is gebaseerd op de principes van de cognitieve gedragstherapie en schematherapie. Voor o.a. het verwerken van traumatische ervaringen maak ik gebruik van Imaginaire Exposure, Imaginaire Rescripting en EMDR. Naast face to face behandeling is online behandeling een mogelijkheid. Dit heet e-Health. Daarnaast zet ik Virtual Reality in wanneer nodig. 

 

ROM (Routine Outcome Monitoring)

Tijdens hulp in het kader van de Basis en Specialistische GGZ werk ik met vragenlijsten die ik in de regel een aantal keren afneem. Deze vragenlijsten brengen systematisch in kaart hoe het met u gaat. De herhaalde afname van vragenlijsten maakt het mogelijk om veranderingen inzichtelijk te maken. Deze procedure heet Routine Outcome Monitoring of afgekort ROM en heeft een duidelijke plaats in het kader van kwaliteitsbevordering. Het uiteindelijke doel is de verbetering van de psychologische hulp