E-Health

Online behandeling heeft verschillende vormen. Een vorm is reguliere face tot face behandeling via beeldbellen. Een andere vorm is de inzet van online behandelmodules van Minddistrict  (Evie)

Hoe gaat dit in zijn werk?
Voor online behandeling gestart kan worden, vindt een intakegesprek plaats om te kijken of deze vorm van therapie geschikt is. Als dit het geval is meld ik je aan bij Minddistrict en je krijgt van hen inloggegevens. In je eigen tijd en tempo ga je aan de slag met het aangeboden materiaal.
De programma’s waarmee je werkt zijn opgebouwd uit video’s in plaats van platte teksten. Opdrachten worden op eenvoudige manier uitgelegd.
Je bent eigenaar van je eigen dossier.

E-health programma’s bieden tevens de mogelijkheid tot het betrekken van de sociale omgeving en eventueel andere zorgprofessionals bij het behandeltraject, zoals de praktijkondersteuner van de huisarts. Je kunt dus vrienden of familie bij de behandeling betrekken indien gewenst.
Het gehele e-Healthtraject bij Minddistrict is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en effectief bewezen behandelmodules. Voornamelijk wordt gewerkt op basis van cognitieve gedragstherapie.
Face to face afspraken worden gemaakt ter verduidelijking van opdrachten indien nodig.

Online behandeling kan dus grotendeels een vervanging van face to face behandeling zijn of een aanvulling op de behandeling. Online behandeling scheelt veel tijd in de gesprekken met je in de praktijk. Het vervangt een hoop papieren en een stuk mondelinge uitleg. Daardoor kan in de face to face gesprekken dieper ingaan worden op andere onderwerpen.

Kosten van e-Health
Aan de deelname van online behandeling zijn geen extra kosten verbonden.
In het kader van de behandeling mag e-Health worden ingezet.
De tijd die de behandelaar kwijt is aan online contact wordt verrekend. Per cliënt zal deze online tijd verschillen, omdat de een meer behoefte heeft aan verduidelijking dan de ander.