Skip to content
Menu

Ervaringen

 

Tevredenheid

 Middels een vragenlijst, die door cliënten wordt ingevuld bij afsluiting van behandeling, word ik beoordeeld. Op deze manier kan ik kritisch blijven naar mijn werkwijze en op de hoogte blijven van wat goed gaat en wat verbeterpunten zijn.

Naast beoordeling van inhoudelijke onderwerpen wordt er ook een ‘rapportcijfer’ gegeven. Het cijfer wat ik gekregen heb in 2014 is in de specialistische GGZ een 8 (gemiddelde van 30 cliënten) en in de basis GGZ een 9 (gemiddelde van 20 cliënten).

Over 2022 en 2023 heb ik een gemiddelde van 8,9 (15 cliënten) gekregen. 

Via Zorgkaart Nederland kunnen cliënten hun ervaringen eveneens delen.

 

Ervaringen van cliënten

 Ervaringen zijn geplaatst, met toestemming,  zoals ik ze heb gekregen op de vraag: wil je iets schrijven over de behandeling en/of mij als therapeut. 

 • Op vakantie in Italië heb ik een herseninfarct gehad waarna ik twee weken op de intensive care gelegen heb in het ziekenhuis in Sienna. Door de taalbarrière voelde ik me vaak aan mijn lot overgelaten en eenzaam. IK heb hele heftige dingen gezien op de IC daar. Ik was bang om weer naar het buitenland/op vakantie te gaan.

  Bang dat ik in de paniek zou schieten als ik weer wat verder van huis was. Ik merkte ook dat als ik erover sprak met mensen ik heel erg in de emotie schoot. Toen ik mijn werk weer een beetje op wilde pakken wilde ik het ook aan mijn klanten kunnen vertellen zonder te huilen etc. Ik heb bij Birgit een EMDR sessie gedaan en dit heeft direct geholpen. Ben inmiddels al 2x in het buitenland geweest en dat is goed gegaan. Ook ben ik op therapeutische basis aan het werk en kan ik mijn verhaal tegen klanten vertellen zonder dat ik begin te huilen.

 • Toen mijn vader een epileptische aanval heeft gekregen ben ik erg geschrokken en dacht dat hij misschien dood zou gaan. Ik wist namelijk niet wat er aan de hand was en omdat mijn vader een paar jaar geleden een hersentumor heeft gehad vond ik het erg eng ook om te zien. Na deze avond heb ik steeds beelden van hem en mezelf gezien over dat we dood waren of andere vreselijke dingen. Ook hoorde gillende stemmen in mijn hoofd die mijn vader riepen. Ook op school had ik hier last van en het ging steeds slechter en ik haalde slechte cijfers. Nachtmerries over dat mijn vader dood ging had ik ook veel. Omdat het niet ophield ben ik op therapie gegaan bij Birgit, EMDR therapie. Ik hoefde er maar twee keer heen te gaan voor een behandeling en het had na een paar weken al effect. Eerst hebben we samen een behandelingsplan gemaakt waar we vervolgens aan gewerkt hebben. Na de twee afspraken hoefde ik niet meer terug te komen en gingen al mijn vervelende gevoelens en nachtmerries weg. Ik voelde me eindelijk weer sterk genoeg om mezelf te kunnen zijn.
 • Bij Birgit durfde ik eindelijk mijn hart te luchten over mijn verleden. Ze veroordeelt niet maar bekijkt de zaak van alle kanten van het verhaal. Samen hebben we gekeken hoe we de zaak aan konden pakken.En dat ik voor mezelf op kan komen en me niet schuldig voel. Birgit bedankt!
 • Voor mij was het een “drempel” om hulp te zoeken voor het “obstakel” waarmee ik te maken had. Via een goede kennis  ben ik in contact gekomen met Birgit. Ik vond het wel spannend maar heb haar uiteindelijk gebeld voor een (intake)gesprek. Mijn eerste bezoek bij haar vond ik wel spannend.  Deze spanning was gauw gebroken toen ik bij haar praktijk binnen kwam.  De kamer waar de behandeling plaats vindt is niet groot en straalde voor mij warmte uit. Ik voelde me er meteen op mijn gemak  wat ook zeker kwam door de “gewone” ontvangst van Birgit. Erg belangrijk vond ik ook, de ( uitgebreide) tijd die ze voor me heeft genomen en de oprechtheid en eerlijkheid. Dingen die aan bod kwamen waren voor mij niet onbekend maar omdat zij als “vreemde” mij nu een spiegel voor heeft gehouden ben ik hiermee aan mezelf kunnen gaan werken. Nog steeds ben ik ervan overtuigd dat als ik geen contact met haar had gezocht dat ik dan niet gegroeid ben tot de persoon wie ik nu ben. En ik hoop nog verder te groeien. Wetende dat wanneer ik haar hulp nodig heb ik haar ook mag bellen, een afspraak die we hebben gemaakt samen.  Dit geeft een “veilig” gevoel.
 •  Eindelijk een persoon die tot de kern van mijn probleem is gekomen. Oplossing gericht, direct tot de kern van het probleem recht door zee met humor en passie voor haar cliënt. Een mooie ervaring met EMDR die mijn leven heeft veranderd. Bij deze nogmaals dank, ik kan je bij iedereen aanbevelen!!!
 • In 2012 werd ik letterlijk ingehaald door het leven. Situaties van vroeger die ik altijd weg had gestopt met mijn manier van doordenderen en forceren drongen zich op, evenals angstklachten. Mijn werk vroeg ook te veel van me op dat moment en ik had ook veel pijn en verdriet van een verbroken relatie. Alles bij elkaar zorgde het voor chaos, onrust en het gevoel dat ik zou instorten. Ik had slapeloze nachten en trok het niet meer. Zelf ben ik hulpverlener en was er van overtuigd dat ik nooit zoiets zou meemaken. Ik voelde me klein en zwak maar had toch nog een sterke motivatie om uit de situatie te komen, al was één ding mij heel duidelijk, dat kon ik niet alleen.In eerste instantie was ik wat sceptisch. Ik had wel al wat van EMDR gehoord en gelezen, maar vroeg me af wat nu de resultaten waren bij mensen en zo hé… ben ik er achter gekomen hoevéél resultaat het kan hebben. Birgit legt op een rustige en duidelijke manier uit wat haar manier van werken is en wat je ongeveer kan verwachten. Dit was voor mij heel erg prettig. Birgit heeft in een rap tempo met mij behoorlijk wat thema’s op weten te ruimen. Waar je niet helemaal aan ontkomt is dat er onder die stenen mogelijk nog wat rommel ligt, dat is op zich ook niet vreemd. Maar ik heb genoeg van Birgit mogen leren en oefenen om dat aan te gaan in mijn leven. Nu ben ik inmiddels weer meer dan een jaar verder en gaat het mij goed. Uiteraard zullen er soms wat tegenslagen zijn of momenten dat je een beetje wankelt, maar dit hoort bij het leven. Dankzij Birgit en EMDR heb ik mijn kern en basis stevig genoeg kunnen maken om als volwassene om te gaan hiermee! 
 • Birgit vond prima de aansluiting bij mij en paste het tempo aan op mij. Soms ging het snel, soms even wat langzamer, maar stukje bij beetje vond ik mijn rust terug. Ook gaf Birgit mij goede oefeningen mee om aan de slag te gaan op de momenten dat onrust en angst weer op kwamen borrelen.
 • Ik merkte vanaf het begin al dat ik wel een klik met Birgit had. Een rustige aanwezigheid. Warm in contact en zeker niet te beroerd om een flinke spiegel omhoog te houden wanneer dit nodig is. Het contact voelde voor mij ook veilig genoeg om dit toe te laten. 
 • Ik ben heel lang onder behandeling geweest, bij het GGZ, daar had ik een contact persoon waar ik in het begin wekelijks kwam. Later werd dat om de twee weken en daarna om de maand, zij heeft mij wel geholpen maar toch bleef ik met dingen zitten. Tegen mijn toenmalige hulpverlener zei ik altijd, je hebt we wel geholpen maar ik voel dat ik nog ergens door heen moet. Dan kreeg ik als antwoord, je wonden zijn genezen maar je littekens blijven. Daar kun je over wrijven maar die gaan niet meer weg. Zo ben ik bij Birgit terecht gekomen, na het eerste gesprek had ik een goed gevoel. Ze is meer van het type je verleden is zo, maar de toekomst ligt in je handen dus aan het werk. Daar helpt ze je goed mee, en soms is het heel emotioneel maar je gaat altijd weer rustig naar huis. Het heeft alles bij elkaar ongeveer anderhalf jaar geduurd, maar mijn littekens  zijn bijna vervaagd. Ik ben haar erg dankbaar en kan het iedereen aanraden, want mijn leven is hier door heel erg ten goede veranderd. Mijn kinderen zeggen het ook tegen mij, dat ik zo vrolijk zelfstandig en positief geworden ben. Ik heb een ander leven, kom beter voor mezelf op en ben meer vrij. Elke dag geniet ik van alles rondom me heen, ik voel me zelf verzekerd en mag er zijn. 
 • De therapie van Birgit is het beste wat me is overkomen. Birgit was zeer open, gaf ook voorbeelden uit haar privé leven wat het wat persoonlijker maakte, ze maakte gebruik van beeldspraken die zeer verhelderend werkte en gaf goede uitleg over de theorie waarom bepaalde dingen gebeuren.