Mijn missie is om mensen te ondersteunen in de overgang van ‘overleven’ naar ‘leven’. Sommige klachten kunnen met kortdurende hulp worden verholpen. Voor hardnekkige psychische klachten is psychotherapie nuttig, waarbij inzicht in persoonlijke patronen wordt vergroot en klachten verminderd worden. Humor en positiviteit zijn belangrijk; zowel een lach als een traan zijn welkom in therapie.
Aanmelding vindt plaats via telefoon of via e-mail info@ppbb.eu Je kan ook een bericht sturen via de contactpagina. Je krijgt dan van mij een screeningsvragenlijst en wanneer deze ingevuld teruggestuurd is neem ik telefonisch contact op om te bespreken of ik je kan helpen bij je klachten.
Alvorens de behandeling gestart kan worden zal een intakegesprek plaatsvinden. Voor dit gesprek heb je een uitgebreid aanmeldformulier ingevuld en naar mij teruggestuurd en (online) vragenlijsten ingevuld. Dit alles om de intakeprocedure te verkorten en zo snel mogelijk te starten met de behandeling. Uitwisseling van het aanmeldformulier vindt plaats via Praktijk Portal of per post.
Tijdens of na het intakegesprek wordt de probleemsamenhang besproken, die aan de hand van de door jouw ingevulde gegevens wordt opgesteld.
Vervolgens wordt het behandelplan met je doorgenomen. In het behandelplan staat o.a. een voorlopige diagnose in met een plan van aanpak.
Regelmatig wordt het behandelplan geëvalueerd, met behulp van ROM (zie onder).
Wanneer je bijna zelfstandig weer verder kunt zonder therapie, stellen we een terugvalplan op en verlagen we de frequentie van de behandelsessies. Aan het einde van de behandeling bespreken we of de behandeling afgesloten kan worden of dat je nog nazorg nodig heeft.
Wanneer de aangeboden hulp niet effectief is, wordt gekeken of een andere behandelmethode meer aangewezen is. Wanneer ik zelf niet vaardig ben in deze behandelmethode, dan verwijs ik je door.
Werkwijze
Ik volg in behandeling de Kwaliteitsstandaarden voor de geestelijke gezondheidszorg. Mijn werkwijze is gebaseerd op de principes van de cognitieve gedragstherapie en schematherapie. Voor o.a. het verwerken van traumatische ervaringen maak ik gebruik van Imaginaire Exposure, Imaginaire Rescripting en EMDR. Naast face to face behandeling is online behandeling een mogelijkheid. Dit heet e-Health.
Lotgenotencontact
Lotgenotencontact kan een goede aanvulling zijn op de behandeling. Erkenning en herkenning kan een herstelproces bevorderen. Bij het Zelfhulp Netwerk in Eindhoven zijn diverse zelfhulpgroepen te vinden, waarbij je dit lotgenotencontact aan kan gaan.
ROM (Routine Outcome Monitoring)
Tijdens hulp in het kader van de Basis en Specialistische GGZ werk ik met vragenlijsten die ik in de regel een aantal keren afneem. Deze vragenlijsten brengen systematisch in kaart hoe het met je gaat. De herhaalde afname van vragenlijsten maakt het mogelijk om veranderingen inzichtelijk te maken. Deze procedure heet Routine Outcome Monitoring of afgekort ROM.
Klanttevredenheid
Tijdens de behandeling staan we bij de evaluaties ook stil bij de therapeutische relatie. Hoe tevreden ben je over de behandelmethode en mijn werkwijze. Deze tevredenheid wordt eveneens getoetst met de CQi, een algemene tevredenheidsvragenlijst.